בחר גרעין

ניתן להפעיל ספקטרוסקופיית תמ"ג על כמעט כל יסוד כימי בטבלה המחזורית. אלה שלנו יש בם ניסיון מודגשים בטבלה למטה וניתן לבחור בם למידע נוסף. אם הגרעים שאתה מעוניין בו רשום בשיפוע, אין לנו ניסיון בו. לכל יסוד (למעט ארגון שאין בו גרעין תמ"ג יציב מתאים לתמ"ג ושירות התמ"ג שלנו יקבל גרעינין שבם אין לנו ניסיון. ראה להלן לגשת למאגר המידע שלנו לתמ"ג רב-גרעיני.

בחר מהטבלה המחזורית

בחר את הגרעין שמעניין אותך מהטבלה המחזורית או ראה להלן:

H                                       He
Li Be                        B  C  N  O  F  Ne
Na Mg                        Al Si P  S  Cl Ar
K  Ca Sc Ti V  Cr Mn Fe Co Ni Cu Zn Ga Ge As Se Br Kr
Rb Sr Y  Zr Nb Mo Tc Ru Rh Pd Ag Cd In Sn Sb Te I  Xe
Cs Ba La-Lu Hf Ta W  Re Os Ir Pt Au Hg Tl Pb Bi Po At Rn
Fr Ra Ac-Lr Rf Db Sg Bh Hs Mt Ds Rg Cn Nh Fl Mc Lv Ts Og
  
       La Ce Pr Nd Pm Sm Eu Gd Tb Dy Ho Er Tm Yb Lu
       Ac Th Pa U  Np Pu Am Cm Bk Cf Es Fm Md No Lr

בחר מרשימה

מרשימה לפי הא-ב.

(גרעינים בסוגריים פחות טובים מאיזוטופים אחרים של היסוד.) אין לנו ניסיון של גרעינים באיטליקס.

השוואת תכונות גרעיניות

הקלות שבה מקבלים סיגנילים משתנה מגרעין לגרעין. שלושה גורמים עקריים משפיעים על קלות קבלת סיגנל: רגישות, רוחב קן ופיזור היסט כימי. מומלץ לקחת את גורמים אלה בחשבון טרם ניגשים לגרעין שחדש לך. תדיר שקיים יותר מגרעין אחר נגיש לתמ"ג ליסוד כימי. לפעמים לכל איזוטופ יש את היתרונות שלו (לדוגמה, חנקן, כאשר 14N יותר רגיש בשכיחות הטבעית אך 15N נותן סיגנלים הרבה יותר חדים משום שהוא לא ארבע קוטבי) ולפעמים איזוטופ יותר טוב בכול תכונותיו (כמו במקרה של האיזוטופים היציבים של מימן כאשר 1H יותר רגיש ונותן סיגנלים יותר חדים מאשר 2H. לכן 1H הוא האיזוטופ הנבחר אלה עם כן חוקרים התמרה איזוטופית.

לגרעינים שונים רגישויות שונות כאשר 1H הוא הגרעין היציב הרגיש ביותר ו-19F קצת פחות רגיש. הרגישות בפועל היא הרגישות העצמותית של הגרעין כפול שכיחתו הטבעית. לדוגמה ל-3He רגישות עצמותית של 0.44 ביחס לפרוטון אך שכיחותו הטבעית כה קטנה שבפועל אי אפשר לראותו; אולם כאשר הוא מעושר ניתן להבחין בו בקלות.

רוחבי קו של גרעינין בעלי ספין-½ קטנים בדרך כלל אלה עם מושפע מפרמגנטיות או אניזוטרופיה. גרעינים כבדים כמו 199Hg מעודים יותר להשפעת גלגול אניזוטרפי מאשר גרעינים קלים והביעה מחמירה במולקולות גדולות ושדה מטנטי גבוה. סיגנלים רחבים הם תופעה שכיחה לגרעינים ארבע-קוביים (ספין יותר מחצי) שהם רחבים יותר עבור מקדם רוחב קו, משקל מולקולרי, אסימטריה בגרעים ושדה מטנטי גדולים יותר. במקרים רבים, הסיגנלים רחבים מדי מכדי להיבחן בם בספקטרומטר שנבנה למדידות בהפרדה גבוהה, לדוגמה רוחב הקו של 127I מימי בספקטרומטר 400 מגהרץ בסדר גודל שני קילוהרץ אך ליודובנזן שהוא גדול יותר וסימטרי פחות הרוחב בסדר גודל של 10 מגהרץ, הרבה יותר מדי רחב כדי להיבחן בספקרומטר להפרדה גבוהה וסדר גודל רחב יותר מטווח היסט הכימי שלו.

טווח היסט הכימי משתנה הרבה בין גרעינים כתוצאה מתכונות אלקטרוניות וכימיות עם נטייה לטווח רחב יותר בגרעינים כבדים. היסט הכימי נע בין כ-10 חל"מ למימן עד 20000 חל"מ לקובלט. כאשר תחום היסטים הכימיים גדול מעוד, היסט הכימי מעוד רגיש לתנאי הסביבה וייתכן הרחבה בגלל מפלי טמפרטורה בתוך הדוגמה. הסטים כימיים לאיזוטופים שונים של יסוד כימי אחד כמעט זהים.